torsdag 18. februar 2016

Grått er flott


Før lillesøsters ankomst viste vi ikke kjønnet, ja så sprø er vi. Det eneste "negative" må nok være å ikke vite hvilken farge en skal strikke med, gleden er at de minste plaggene her i huset er nøytrale og kan brukes av begge kjønn. Grått er en flott farge, også på baby, den passer sammen med alle stereotypiske gutte og jente farger. Siste del av svangerskapet gikk med på å strikke x-antall romperser for å finne ut hvilken som skulle bli med på sykehuset.


 Det stod tilslutt mellom disse to, den øverste stakk av med seieren og ble med i hentesettet til frøkenen, sammen med hentesettjakken fra ministrikk, forminskede sokker fra myk start og en blanding av nøstebarnlue og myk start sin babylue. Begge modellene er fra Sandnes, men ikke samme heftene.


Begge er strikket i blackhill højlandsull, et garn som står høyt oppe på favoritt listen over ull (67gram + 52 gram). Det er ull-ull, men blir lett, luftig og ikke minst mykt etter vask. To(snart tre) åringen bruker det gjerne rett på huden og har ved flere anledninger sagt at det er mykt, noe som får ullmammahjerte til å ta et ekstra slag.

Endringene som ble gjort er at begge er strikket litt forminsket i versjonen fra 0-3mnd for å bedre passe en nyfødt kropp. Lillesøsteren var nesten akkurat 3kg og hun hadde mye å gå på. Den nederste modellen er også strikket glattstrikk på ryggen der en egentlig skulle strikke riller. Hvor kom de rillene plutselig inn? er jo ikke en rille på resten, passet ikke inn hos meg og gleden ved å strikke er.... og alt det der..

Og så til de knappene mellom beina, jej eller nej, jatakk til litt større barn, altså de som har så lange bein at en slipper å ta av de alle klærne under bleieskift. Når de er nyfødt er uansett (iallefall på mine barn) så små at en tar av alt når en skifter, et plagg til eller fra har ikke vært så nøye for min del.


Stine

6 kommentarer:

 1. Kjempefine! Jeg er helt enig med deg, grått er flott på babyer og er supert som nøytralt strikk :)

  SvarSlett
 2. Så skjønne rompere! Grått er fint og passer til det aller meste :)

  SvarSlett
 3. Grått passer til alle og alt av klær :) Fine begge to, synes jeg. Men jeg ser jo at de praktiske detaljene er viktige.
  Jeg liker å høre at dere valgte å ikke vite om det kom en gutt eller ei jente. Det spiller jo uansett ingen rolle, og det er jo litt moro å bli overrasket også, mener jeg :)
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja en kan ikke velge uansett :) Viste ikke på førstemann heller, litt spenning i hverdagen ;)

   Slett
 4. Så fine :) Godt at ikke alle vil vite kjønnet, det er jo halve spenningen <3

  SvarSlett
 5. Likte godt begg to, og grått passar jo til alt :)

  SvarSlett

Takker for alle som tar seg tid til å kommentere <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...